Espatlla de carner farcida

Carnero relleno

Espatlla de carner farcida. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVI)

Espatlla de carner farcida. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVI). Si vols emplenar una espatlla de carner rostida, talla-li bona part de la carn, excepte el garró i l’extrem de l’espatlla, de manera que quedi la suficient carn perquè pugui passar a la graella. La carn ha de ser bullida amb cansalada i amb julivert i altres bones herbes. I quan estigui bullit, trosseja-ho tot junt i afegeix-li ous i bones espècies, alls i panses. I procura que tingui sabor.

Després agafa una membrana de carner, remulla-la amb aigua tèbia, col·loca-la sobre un tallador i posa-li la graella damunt. Després pren el farciment, diposita-ho sobre l’espatlla, cobreix-la amb la membrana i lliga-ho bé amb un fil.

Article anteriorBunyols
Article següentLlotges de formatge
Llicenciat en història contemporània per la Universitat de Lleida en 1993, és membre del Consell Social de la UdL, vicepresident tercer de SCC i president d'Historiadors de Catalunya (AHCAC). Autor de diversos llibres i articles sobre història militar a Lleida en època moderna, conferenciant i col·laborador amb nombroses associacions culturals, mitjans de comunicació i universitats.

DEIXAR RESPOSTA

Per favor introdueixi el seu comentari!
Per favor introdueixi el seu nom aquí