Espatlla de carner farcida

Carnero relleno

Espatlla de carner farcida. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVI)

Espatlla de carner farcida. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVI). Si vols emplenar una espatlla de carner rostida, talla-li bona part de la carn, excepte el garró i l’extrem de l’espatlla, de manera que quedi la suficient carn perquè pugui passar a la graella. La carn ha de ser bullida amb cansalada i amb julivert i altres bones herbes. I quan estigui bullit, trosseja-ho tot junt i afegeix-li ous i bones espècies, alls i panses. I procura que tingui sabor.

Després agafa una membrana de carner, remulla-la amb aigua tèbia, col·loca-la sobre un tallador i posa-li la graella damunt. Després pren el farciment, diposita-ho sobre l’espatlla, cobreix-la amb la membrana i lliga-ho bé amb un fil.

Article anteriorBunyols
Article següentLlotges de formatge
Licenciado en historia contemporánea por la Universitat de Lleida en 1993, es miembro del Consejo Social de la UdL y presidente de Historiadors de Catalunya (AHCAC). Autor de diversos libros y artículos sobre historia militar en Lleida en época moderna, conferenciante y colaborador con numerosas asociaciones culturales, medios de comunicación y universidades.

DEIXAR RESPOSTA

Per favor introdueixi el seu comentari!
Per favor introdueixi el seu nom aquí