Empanades d’au

Empanadas de ave

 

Empanades d’au. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVII)

Empanades d’au. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVII). Si vols fer empanades d’au o de perdius amb ceba, pren una ceba, la més gran que trobis, i buida-la segons el teu bon semblar. I introdueix l’au o la perdiu o alguna volateria. I presa trossos de cansalada grossa i magre i diposita-les al fons de la ceba i pels costats. Després presa bones espècies, per col·locar-les juntament amb l’au: posa clau, canyella sencera i sucre blanc. Després col·loca de nou la cobertora de la ceba. Agafa després estopa i embolica-la bé amb ella, de manera que la recobreixi enterament. Després posa-la en la llar, ben calenta. I tira-li cendra apagada i calenta, i després tingues a punt un bon caliu per tirar-li-ho per damunt, i veu tirant fins que vegis que està cuita. I si la trobes tova és que està cuita, i si no posa-la de nou sobre una mica de caliu o de brases ben vives

Article anteriorEmpanada de llamprea
Article següentBunyols
Oscar Uceda
Llicenciat en història contemporània per la Universitat de Lleida en 1993, és membre del Consell Social de la UdL, vicepresident tercer de SCC i president d'Historiadors de Catalunya (AHCAC). Autor de diversos llibres i articles sobre història militar a Lleida en època moderna, conferenciant i col·laborador amb nombroses associacions culturals, mitjans de comunicació i universitats.

DEIXAR RESPOSTA

Per favor introdueixi el seu comentari!
Per favor introdueixi el seu nom aquí