Empanada de llamprea

Empanada de lamprea

Empanada de llamprea. Libro de Sent Soví, año 1324 (Cap. XLVIII)

Empanada de llamprea. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVIII). Si vols fer empanada de llamprea, o posar-la en una graella o una cassola, treu-li la fel que té en el cap i després lliga-la per tres o quatre parts. Després, tota rodona, posa-la en l’empanada amb espècies i cebes tallades fines, i afegeix-li una mica de agraz i poc de sucre blanc.

Tanmateix, si prefereixes rostir-la, lliga-la de la mateixa forma i introdueix-li una agulla de ferro o de fusta; si no disposes d’agulla, agafa la graella i subjecta-la a aquest d’un extrem a un altre i ruixa-la amb vi blanc perquè no es socarri, i també amb vinagre; i agrega una mica d’espècies i d’oli.

Si vols posar-la en la cassola, lliga-la de la mateixa forma i tira-li vi blanc i greix. Pren les espècies, les millors que trobis, i una mica d’oli i bones herbes, com a julivert, menta, marduix, orenga i cebes tallades fines. I porta-la a coure al forn, ja que se surt millor que feta a casa.

Article anterior“Zanahoriato”
Article següentEmpanades d’au
Licenciado en historia contemporánea por la Universitat de Lleida en 1993, es miembro del Consejo Social de la UdL y presidente de Historiadors de Catalunya (AHCAC). Autor de diversos libros y artículos sobre historia militar en Lleida en época moderna, conferenciante y colaborador con numerosas asociaciones culturales, medios de comunicación y universidades.

DEIXAR RESPOSTA

Per favor introdueixi el seu comentari!
Per favor introdueixi el seu nom aquí