“Zanahoriato”

Esto es un pie de foto

“Zanahoriato”. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLIX). Si vols fer “zanahoriato”, agafa pastanagues blanques i posa-les a coure. I quan estiguin cuites, treu-les, fica-les en aigua freda i pela-les. I una vegada pelades, esprem-les entre dos plats, com qui fa formatge. I si trobes el cor, treu-ho. Després, quan les tinguis espremudes, agafa un morter i májalas bé. I posa-les a coure en brou de carner o de cansalada o del que prefereixis, i cou-les a manera de carabasses. I quan estiguin cuites, pren llet d’ametlles, i que estigui feta amb el millor brou que tinguis, i aboca-la dins. I afegeix-li formatge sencer i tallat o rallat. Si et sembla, pots afegir-li llet de cabra.

Article anterior“ESTEFANÍA DE REQUESENS” a cargo de María Ángeles Pérez Samper
Article següentEmpanada de llamprea
Oscar Uceda
Llicenciat en història contemporània per la Universitat de Lleida en 1993, és membre del Consell Social de la UdL, vicepresident tercer de SCC i president d'Historiadors de Catalunya (AHCAC). Autor de diversos llibres i articles sobre història militar a Lleida en època moderna, conferenciant i col·laborador amb nombroses associacions culturals, mitjans de comunicació i universitats.

DEIXAR RESPOSTA

Per favor introdueixi el seu comentari!
Per favor introdueixi el seu nom aquí