Croquetes

Banquete Medieval

Croquetes. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLIII)

Croquetes. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLIII). Si vols fer croquetes de pasta o d’ous, pren una bona porció de greix de porc que estigui ben neta i posa-la en una paella ben neta. Després agafa pasta fermentada de blat i dissol-la amb un ou per croqueta en un morter. Una vegada estigui ben barrejat, agafa formatge rallat de manera que quedi espès. Després tira quatre cullerades en la paella, i un ou en la mateixa paella, i que el foc estigui baix. I retira-ho una vegada i una altra, i dona’ls la volta al cap d’una estona, i mantingues-les aquí, a foc lent, fins que estiguin cuites. Després treu-les i posa-les en una font gran, i tira’ls molt sucre per damunt i per sota. I se serveixen com més calents millor al final del menjar a manera de formatge.

Article anteriorLlotges de formatge
Article següentGarrí farcit
Licenciado en historia contemporánea por la Universitat de Lleida en 1993, es miembro del Consejo Social de la UdL y presidente de Historiadors de Catalunya (AHCAC). Autor de diversos libros y artículos sobre historia militar en Lleida en época moderna, conferenciante y colaborador con numerosas asociaciones culturales, medios de comunicación y universidades.

DEIXAR RESPOSTA

Per favor introdueixi el seu comentari!
Per favor introdueixi el seu nom aquí