Croquetes

Banquete Medieval

Croquetes. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLIII)

Croquetes. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLIII). Si vols fer croquetes de pasta o d’ous, pren una bona porció de greix de porc que estigui ben neta i posa-la en una paella ben neta. Després agafa pasta fermentada de blat i dissol-la amb un ou per croqueta en un morter. Una vegada estigui ben barrejat, agafa formatge rallat de manera que quedi espès. Després tira quatre cullerades en la paella, i un ou en la mateixa paella, i que el foc estigui baix. I retira-ho una vegada i una altra, i dona’ls la volta al cap d’una estona, i mantingues-les aquí, a foc lent, fins que estiguin cuites. Després treu-les i posa-les en una font gran, i tira’ls molt sucre per damunt i per sota. I se serveixen com més calents millor al final del menjar a manera de formatge.

Article anteriorLlotges de formatge
Article següentGarrí farcit
Oscar Uceda
Llicenciat en història contemporània per la Universitat de Lleida en 1993, és membre del Consell Social de la UdL, vicepresident tercer de SCC i president d'Historiadors de Catalunya (AHCAC). Autor de diversos llibres i articles sobre història militar a Lleida en època moderna, conferenciant i col·laborador amb nombroses associacions culturals, mitjans de comunicació i universitats.

DEIXAR RESPOSTA

Per favor introdueixi el seu comentari!
Per favor introdueixi el seu nom aquí