Sobre nosaltres

Un grup d’historiadors hem format la Associació d’Historiadors de Catalunya-Antoni de Capmany. Aquesta associació neix amb l’objecte de difondre i donar a conèixer la nostra història des de la màxima objectivitat possible, amb sentit crític, acadèmic, però amb un llenguatge intel·ligible i agradable al profà. Senzillament volem ensenyar història com ja demandava Antoni de Capmany fa més de dos segles.

Antoni de Capmany
Antoni de Capmany

“L’historiador, llavors, comparant els temps els costums i les vicissituds dels governs amb una anàlisi filosòfica, es podrà acontentar amb el mèrit de la bona elecció dels successos més dignes i més importants, dels quals pugui treure vives lliçons per a la moral pública i grans exemples per a la política dels Estats. Però aquestes combinacions i reflexions han de sempre estrebar en la veritat i realitat de les coses per fer sòlida i útil la instrucció”.

Antonio Capmany, Memorias históricas sobre la marina, comercio y artes de la antigua ciudad de Barcelona, Imprenta de Sancha, 1779, Madrid.